Lista di minister plenipotenciario di Antias Hulandes

lista di Wikimedia
E articulo aki ta uza ortografia di Papiamento. Lo aprecia si por mantene e articulo aki na estilo di Papiamento.


E lista di minister plenipotenciario di Antias Hulandes ta duna un resumen di e ministernan plenipotenciario di e pais Antias Hulandes den Gobierno di Reino. E funcion a wordo institui na 1955 despues cu e Statuut pa e Reino Hulandes a drenta na vigor y a keda elimina cu e disolucion di Antia Hulandes na 2010. Te dia 1 di januari 1986 e minister plenipotenciario di Antias Hulandes tabata tambe representa Aruba.

For di 1947 caba tabatin un representante oficial di Antias Hulandes na Den Haag. Den curso di tempo e funcion aki a evolua den e funcion di minister plenipotenciario. Personanan cu a sirbi como representante tabata: Moises Frumencio da Costa Gomez (1947-1948), Michael Gorsira (1948-1951) y Cola Debrot (1951-1954).

Nomber Periodo Gabinete Partido
Wem Lampe (cropped).jpg Wem Lampe 1 di augustus 1955 - 1 di februari 1968 Jonckheer I
Jonckheer II
Jonckheer III
Jonckheer IV
PPA (Aruba)
Efraïn Jonckheer, premier van de Nederlandse Antillen, Bestanddeelnr 920-4404.jpg Efraïn Jonckheer 1 di februari 1968 - 16 di januari 1971 Jonckheer IV
Sprockel
Petronia
DP (Corsou)
Premier Nederlandse Antillen Boy Rozendal.jpg Boy Rozendal 15 di februari 1971 - 31 di december 1973 Isa-Beaujon DP (Corsou)
Richard Pieternella (cropped).jpg Richard Pieternella 1 di januari 1974 - 31 di januari 1975 Evertsz URA (Corsou)
Premier Nederlandse Antillen Boy Rozendal.jpg Boy Rozendal 1 di februari 1975 - 1 di december 1975 Evertsz DP (Corsou)
Eldred Maduro (cropped).jpg Eldred Maduro 1 di december 1975 - 21 di november 1979 Evertsz
Rozendal
Pourier I
PNP (Corsou)
Ronald Casseres (cropped).jpg Ronald Casseres 18 di december 1979 - 30 di september 1982 Martina I MAN (Corsou)
Richard Pieternella (cropped).jpg Richard Pieternella 1 di oktober 1982 - 12 di november 1982 Martina I URA (Corsou)
Marco de Castro 12 di november 1982 - 1 di oktober 1984 Martina II
Martina III
MAN (Corsou)
Gualberto Hernandez (cropped).jpg Gualberto Hernandez 12 oktober 1984 - 7 juni 1988 Liberia-Peters I
Martina IV
DP (Corsou)
Edsel Jesurun 8 di juni 1989 - 30 di maart 1994 Liberia-Peters II
Liberia-Peters III
Paula
PNP (Corsou)
CareldeHaseth (cropped).jpg Carel de Haseth 1 di mei 1994 - 1 di juli 1998 Pourier II PAR (Corsou)
Dito Mendes de Gouveia 1 di juli 1998 - 31 di december 1999 (Corsou)
CareldeHaseth (cropped).jpg Carel de Haseth 1 di januari 2000 - 22 di juli 2003 Pourier III
Ys I
PAR (Corsou)
Maurice Adriaens 22 di juli 2003 - 3 di juni 2004 Louisa-Godett FOL (Corsou)
CareldeHaseth (cropped).jpg Carel de Haseth 3 di juni 2004 - 23 di juli 2004 Ys II PAR (Corsou)
Paul Comenencia (cropped).jpg Paul Comenencia 23 di juli 2004 - 4 di juli 2009 Ys II
de Jongh-Elhage I
PAR (Corsou)
Marcel van der Plank 4 di juli 2009 - 10 di oktober 2010 de Jongh-Elhage I
de Jongh-Elhage II
PAR (Corsou)